check bp

Salam mommy , saya nak tanyaa , sy dibagi tarikh untuk check BP selang sehari oleh misi sbb berat naik mendadak. Cuma nak tahu , cek bp ni kalau kita ke farmasi je boleh tak. Tak perlu ke klinik . Ke perlu ke klinik juga ?

16 Balas

Saya pun kena check bp selang sehari, tnya nurse ada yg kata boleh check kat tempat lain selain kk, ada nurse yg kata tak boleh, ikut nurse jgak, tapi memang kena boleh la sbb kita kerja kan, tak kan selang sehari nak amek cuti semata-2 nk check bp jaa, faham la keadaan org yg bekerja kilang ni sama .

saya dulu...check dekat klinik je...kalau tarikh check bp saya tu, terkena hari ahad, baru nurse suruh saya check dekat luar...saya check dekat utc je laa....kalau dekat farmasi, susah....sebab nak check urine lagi, farmasi mana ada kemudahan botol tuk sambut urine...

Sy buat kt farmasi je..mlas nk tggu turn kt klinik..nurse ckp ok je lau nk cek bp kt farmasi..farmasi sini free je..result bp pn dieorg yg tulis dieorg xbg kite tulis sndiri

Sy check sndri kt rumah..kbetulan ade machine ayah kt rumah.. Kk pn bg check sndri.. Nk pegi farmasi pn bleh jgk.. Mgkn ade cas kot.. Sy xpnh try kt farmasi.

4y ago

sis tulis sndiri ye bcaan tu? sy bru nk buat start mggu dpn sbb berat naik mndadak

Biasanya boleh je.. Bgtau misi. Tp saya beli teros mesin bp tu.. Mls nk ulang alik. Dah tau tiap kali preggy bermasalah.. Hihihi

Mmg drg suh buat kat lua lg sng . Ad stgah klinik free,ad yg cas. Sbb cek bp kan skjp je,so drg suggest buat luar. Klo kat kk nk tgu no lama .

Macam tempat sy,klu ada alat sendiri,boleh cek dekat rumah je. Klu tak boleh cek dekat KK atau mana2 farmasi atau klinik.

Sy xsure if boleh buat di farmasi atau tak.. Tp sy buat di klinik swasta and takde bayaran pun. Yg buat nurse kat situ.

Kk sy tak bagi buat di farmasi atau klinik komuniti. Sbb dorang nak check urine sekali.so,kena buat dekat kk jugak

Mcm tak perlu kalau ada tmpt lain nak cek.. Kalau kak ipar sy kena sruh cek kat klinik 1msia je tak pyh ke kkia

4y ago

Oh kiranya kita catit jela kan kiraan bp tu . Kalau ke farmasi boleh ke .