SHARE PENGALAMAN CZER

Salam mommies...boleh share tak pengalaman czer mommies...berapa hari kat hospital yer..sbb ni first time nk kena czer..3 anak sblom ni semua normal..so perasaan takut tu agak kuat..susah tak nk jaga pantang czer..

7 Balas

Sy baru czer bulan 5/2020.. lepas czer dalam 2 malam.. sebab lepas habis ubat kebas kena jalan gi kencing sendiri.. Doktor dtg tnya ada kentut ke berak.. kalau ada maybe boleh balik kot.. tak susah sgt cuba jangan byk sgt gerak.. digalakkan bergerak sikit utk elakkan darah beku.. doktor lah kata... Lepas mandi lap bersih..lap dengan kapas bulat tu.. sekali lap terus buang.. jangan pakai kapas yg sama ye.. And biarkan kena angin/udara sampai kering.. And jangan jangan angkat benda berat.. setakat nyusu bby tu boleh tapi mintak org angkatkan baby.. sebab nk bongkok ambik bby takut pressure kat perut.. Byk byk makan oren sunkist..