Takut nak kena czer ;(

Mommy2.. boleh share x pengalaman bersalin czer? cara penjagaan dan pantang? Suami boleh masuk sekali tak kalau czer?? #ingintahu #pleasehelp

2 Balas

sy emergency czer poor progress. klu gov, suami mmg xblh masuk sepanjang prosedur...sbb nk jaga kebersihan bilik OT. tapi ada dktr bius akn teman kita kat sblh...sambil2 tu boleh borak2 dgn dia. penjagaan cuma dkt bahagian luka tu saja..kena pastikan sentiasa kering, mkn berkhasiat utk bg luka dalam dan luar cpt sembuh.

5mo ago

mksd awk sakit yg mcm mana? mcm sy mmg plan bsalin normal so kena induce, contraction semua rasa. naik bilik ot sbb jln xbuka. lps cucuk bius blkg bdn mmg lega semua sakit2. klu mmg plan czer sy xpasti la sakit tu mcm mana..kot masa nk cucuk bius ke, psg beg air kencing ke. tp tu std prosedur saja. lps hbis prosedur tgu 6 jam utk bius hilang, bby pun xde mslh, alhamdulillah sy blh bangun pi urus diri dan bby.

Private boleh. Gov tak sure skrg. Ada tempat boleh ada tempat tak boleh. Makan kena pantang double sbb luar dalam kena jaga. Jgn makan goreng, yg gatal2. Minum air pun kena control sbb tkleh pakai bengkung awal. Nnt perut meloyot

4mo ago

Kalau jaga insha Allah okay. Sbb badan kita tak sama kan. Ada org 2 mggu bru ok. Ada org seminggu dh ok