suami merokok

Salam mommies..boleh share tak cara2 utk buatkan suami berhenti merokok ?? Kalau sya tegur dgn dia marah pula..tak lama lgi ada baby sdh ni..skrng 38week4days

27 Balas

Laki ni klu merokok nak sruh dia berhenti. Susah. Mna dia peduli buruknya merokok. Tapi ikut pengalaman saya. Saya sruh laki merokok tmpat yg saya tanda. Maksud port tu mmg sda saya bagitau tmpat untuk merokok. Kalau tmpat lain akan d kenakan denda rm20. Itu kalau saya. Lepas tu, lepas merokok kena basuh mulut, kumur2, dan basuh tangan. Baju kena tukar. Kalau malam. Saya xbagi dia kluar merokok. Alhamdulillah. Dia ikut juga.