suami merokok

Salam mommies..boleh share tak cara2 utk buatkan suami berhenti merokok ?? Kalau sya tegur dgn dia marah pula..tak lama lgi ada baby sdh ni..skrng 38week4days

27 Balas

Suami sy xmrokok. Tp ayah tiri sy mrokok. Msa dtg jenguk sy. Sy dh pesan jgn mrokok dlm rumah. Lepak luar merokok.. ad krusi ad pkok. Tp dia sentap. Mula2 ok. Lpas tu dia mlas dia hisap rkok kt dpur. Brbau 1 rumah. Bukan lama dorg dtg. 3hri ja kot. Ank plak time tu kena jgkitan kuman kt paru2. Masuk 2wad 5hri. . Jd snsitif habuk, bedak n asap. Susah btul la bnda xelok kita ckp elok2 dh merajuk. Masa dia pegang kepala ank sy. Melekat bau rokok. Ngis2 sy cuci kpla ank.. aduii..

5y ago

Xtahu jugak sy. Bru bbrapa kali jmpa. Sbb bru kwen.. skrg dh jrg merokok mama ckp. Sllu sakit dada.. 😅 ank sy pn dh 11bulan..