suami merokok

Salam mommies..boleh share tak cara2 utk buatkan suami berhenti merokok ?? Kalau sya tegur dgn dia marah pula..tak lama lgi ada baby sdh ni..skrng 38week4days

27 Balas

Berhenti merokok mmg susah bagi seorg lelaki. Cuma jangan bagi dia dekati awk dan anak2 masa merokok. Sama ada dlm kete, dlm umah. Kecuali kat toilet la, lelaki biasa memerut dia nk merokok jgk. Kalau lepas merokok pastikan basuh tangan. Ni sekadar apa yg boleh akak lakukan utk suami akak. Lama2 dia dh biasa rokok boleh kurangkan. Dr sekotak rokok sehari boleh ke 2 hari, hingga sminggu. Paling akak suka balik kg akak, sbb dia tak kan merokok langsung. Huhu...

5y ago

Awk minta dia kurangkan dlu utk skrg. Mcm yg akak ckpkan tu. InsyaAllah, lama2 dia dh terbiasa. Kita larang skli pun, kdg persekitaran kerja dia, kawan2 dia merokok, dia nk jgk merokok lepas gian gitu.