Scan 6w4d nampak kantung je

Salam. Hi mommies semua nak tanya. Normal ke kalau ikut period sepatutnya saya dah 14 minggu tapi bila scan baru 6w4d and nampak kantung je. Dua minggu lepas pon scan kecik lagi. Dia suruh repeat scan. Ni dh scan cuma takde janin lgi dlm tu. kantung membesar je. Dari 0.53cm ke 2.04cm dia punya GS. Normal ke? Doktor bagi dua pilihan sama ada jumpa pakar cuci atau repeat scan lagi dua minggu. Saya plih repeat scan lagi. Doakan rezeki saya. Harap dh nampak janin dua minggu akan dtg. Kecewa betul dengar doktor kata baby memang takde. 😭

2 Balas

Insyaallah takde pape. Tunggu repeat scan nanti tengok cmne. Macam saya haritu patutnya dah 7w tapi bila scan baru 5w. Kebetulan time tu saya dah ambik vaccine tanpa tau yang saya tengah pregnant, jadi saya fikir baby tak hidup dah kot, fikir nak cuci je. Tapi bila repeat scan lagi, tengok baby membesar cuma lambat 3 hari cmtu. Haritu dapat dengar heartbeat dia

3y ago

Aamiin. Semoga dua minggu lagi dh nampak lah dan boleh dengar heartbeat. Saya risau doktor suruh terus refer cuci. Risau sangat.

Normal tu.. fikir positif & bykkn rehat bedrest lg elok kdang2 proses penempelan tu lmbt tu yg tak sama minggu tu.. Sy pn dlu 10minggu scan bru nmpk bby awal² selalunya ad yg dh nmpk ad yg belum nmpk lg

3y ago

Insyaallah harap begitu lah. Kata2 doktor tu yg buat hilang semangat. Huhuhu.