Normal ke scan nampak kantung je.

Saya dah masuk 8week tapi bila scan hanya nampak kantung ukuran 6week. Yolk sac / janin masih belum nampak. Doktor suruh repeat 2 weeks lg

12 Balas

normal...kdang lari tarikh skit awk.. kite kire 8 week..tp usia kndungn 6 week..sbb kite x tau persenyawaan tu berlaku bile ..nnt scan je balik after 2 week..jaga elok2 tau..jgn angkat berat atau aktif sgt..bnykkn rehat je

4w ago

baik awak.. terima kasih sebab bagi semangat dekat saya ye.

xnormal klau period teratur.. mcm sy bru lps gugur bln1 td kantung kosong..sama mcm ni 8w tp kantung 6w je xbesar2 pon.. tp doa bnyk2 insyaAllah klau ada rezeki ada..

maaf cakap sy masa 1st peknen mcm tu, upt positive, scan nmpak kantung, xde isi. repeat lg semjnggu,xde ape jugak. rupanya lepas tu gugur

Normal. Saya scan 5 minggu nampak kantung je. Dr suruh datang lagi 2 minggu baru dapat buka buku baru nampak degupan jantung

Baru lagi tu, oklah nanti scan balik. doktor nak buat confirmation tu. Sy scan baby 12w n dah nmpk ada baby. xrisau dah.

normal...sy pn nmpk kntong je..pastu docter sruh repeat scan... Alhamdulillah baru nmpk jntung baby dh time tu

saya scan time 5week.. mmng nampak kantung saja...tapi bila dah masuk 9week baru nmpak janin

normal… sy scan masa 5w5d nampak kantung je, after 2 weeks scan baru nmpk baby..

normal ..saya mcm tu jgk dulu..alhmdllh dh besalin..skrg baby dah 5bulan..

kalau scan 2w lg size 6w jgk tk normal. if 2w lg size 8w+- normal je