Patutnya dah masuk 6 minggu tapi scan kantung masih kecil

Korang. Normal ke scan masa 6 minggu tapi kantung saiz 4 minggu. Kecik sangat kantungnya. Tak nampak janin lagi. Doktor suruh repeat scan lagi 2 minggu

4 Balas

sama dengan saya sis. sy skg Kalau ikutkan last period. dh 8w . tapi bila scan saiz kantung Bru 6w . doc ckp normal.

4w ago

so kira 6w la ye..date last priod bila sis

Kalau sis nk scan better 8w-12w . Bru nmpk janin dgn heartbeat baby dgn jelas.

boleh jadi kiraan minggu tk tepat , atau mmg kena repeat scan.

Buat scan TVS ke?