Waktu pregnant & cara solat

Salam mommies semua, nak tanya kalau dah sarat ngandung pastu untuk solat korang macam biasa je ke ? Atau duduk atas kerusi dah ? Sebab perut dah besar kan so pergerakan tu perlahan🤭

4 Balas

ikut kemampuan sis. kalau rasa sakit, solat dduk je. mcm sy baru 5 bulan, tapi bila sujud nk bangun, sy sakit dan susah nk bangun. so sy solat ats kerusi je. berdiri ,rukuk, mcm biasa. sujud je tak mampu. ada org dah hujung2 pregnant bru solat duduk. depends on badan masing2. kita je yg blh tahu kemampuan badan kita.

alhamdulillah saya dpt solat mcm biasa smpai bersalin .. ikutt keadaan sis, mcm ada sorg ibu nii, dia xlarat dah nk solat biasa, dia solat guna kerusi .. klau solat biasa memudaratkan awak, boleh je pakai kerusi 🤗🤗

Saya dah 6bulan. Sekarang solat atas kerusi. Tak mampu nak solat biasa. Sebab rasa sakit kat ari-ari

saya solat macam biasa walaupun dah sarat. takpe pergerakan lambat.