Cara solat waktu dah sarat

Salam , saje nak tanya pada yang pernah bermalam di hospital untuk menunggu hari bersalin ..macam mana ye isu solat ..solat dalam bilik atau ada surau berdekatan ..masih boleh solat ke waktu perut dh besar ..boleh kongsikan pengalaman?😉

7 Balas

nak solat dduk ats tilam boleh. ats kerusi pun blh klau ada kerusi. tk pun solat berdiri ats lantai. mcm sy solat berdiri ats lantai sblh tilam. lapik kain batik. sbb sy tkde contraction pun msa tu 40week

selagi x bersalin wajib solat. even dh keluar darah sekali pon wajib solat. selagi x keluar bby, selagi tu kena solat. x larat diri boleh duduk. kalau gov hosp ada bilik solat dkt ward.

solat tetap wajib ditunaikam bahkan org yg uzur nazak skli pun masih wajib solat.. melainkan hilang akal & gila.. klau x blh solat spt biasa blh solat dduk atas kerusi.. atas tilam..

Hi, Puan! Solat seperti biasa. Selagi belum bersalin wajib solat. Pengalaman saya solat duduk atas katil. Ambil wudhu macam biasa kat toilet.

solat mcm biasa awak. kalau awak dh xlrt nk berdiri. awak boleh solat secara duduk. islam itu mudah☺️

boleh .. sya 37 week skrg blh je solat dgn normal tp slow²

bole solat duduk..