Rasa pitam

Salam mommies.. nak tny, knp eh td sy berdiri trus rasa nk pitam, rasa mcm rumah bpusing pusing. Padangan pun tetiba jd kabur pastu trus rasa nk muntah. Brp kali jg ulang alik toilet sbb muntah td. Rasa dh xde apa dh abis tkeluar segala makanan semua 🥲 ni pun asal nk bangun je trus rasa nk pitam. 1st jd mcmni, sy skrg nk masuk 29minggu anak yg ke4.. normal ke mcmni?

16 Balas

Sy preggy ank 1st 13weeks skrg n sdg alami spt puan..mse 1st&2nd month, xde alahan n xde pape pun..riso jgk mula2 sbb tibe2 je bila dh msuk 14weeks, rse pandangan berpusing bila baring.. Berdiri pun rasa mcm pitam.. Tp hb sy mmg low.. Stiap kali checkup, hb low.. so sy just bykkn rehat n kurangkn aktiviti rmh ktika ini.. Mkn pun kurg selera.. Muntah xde, loya pun xde.. Cuma pandangan je berpinar2..

Tak normal sis. Sy masa pregnant, nurse pesan kalau ada tanda macam ni perlu pergi ke hospital segera. Ni tanda2 tekanan darah tinggi dan tanda2 awal nak kena sawan semasa mwngandung. Kalau masih terjadi tanda ni, pergi hospital segera ya sis. Sebab bahaya

x normal, sy pun prnh tp dlu ank yg ke4 time tu.tp sy ingat normal.jd layan kan sja.kes sy bukan tekanan naik, tp jantung dah start bengkak.lepas bersalin makin teruk.ambik masa 7bulan baru surut.tp doc ckp kemungkinan besar takkan surut sllunya.byk sebab tu, kena pegi hospital

Org panggil gelap mata. Tiba2 kan rasa bepeluh, saya masa awal pregnant kerap kena. Berpeluh lpstu betul2 nk pitam, and terus rasa nak muntah/buang air besar. Org ckp darah rendah. Kurang manis pun ye. Atleast sehari kena ada jgk manis2 dlm badan.

ni tanda2 hb low: Symptoms Fatigue. Weakness. Pale or yellowish skin. Irregular heartbeats. Shortness of breath. Dizziness or lightheadedness. Chest pain. Cold hands and feet

HB rendah,saya macam tu jugak dari sebelum pregnant sampai sekarnag dah 15weeks pun hb low,ubat Dr jangan skip,makan makanan yg tambah darah n makan kurma..

sila refer ke doktor secepat mungkin.... kemungkinan high bp atau hb low...jangan buat main la sis....ibu2 mengandung ada risiko tinggi

mungkin hb low. kena byk rehat & nanti jumpa doktor ckp pasal ni. sbb tu antara tanda2 BP tinggi juga

Saya pun pernah kena..masa nak masak tiba2 rasa xkuat lemah semacam.Hb saya low

biasa tknan drh rendh akn jdi cmtu..sb sy dh alami nye. kna bnyk bereht..