24 weeks pregnant baby kurang gerak

Salam hi mommies nak tanya perlu ke saya risau sebab tiba tiba baby saya kurang gerak hari ni. Selalunya dia gerak active je. Saya tanya sebab saya tahu kita akan mula kira baby kick dari 28 weeks kan. Kalau 24 weeks ni perlu ke saya risau? Jawab baik baik ye sebab saya betul curious #firstbaby #pleasehelp

15 Balas

awak tau saya masa pregnant even blm kira kick baby lagi tapi asal baby saya jrg gerak saya akan ssh hati sbb baby saya jenis yg sgt aktif so bila dia kurang gerak even blm masa kira gerakkan saya mmg ssh hati n p jak scan utk kepastian

12mo ago

Betul sangat sangat sebab saya memang tahu and rasa baby saya gerak active selalunya. Tiba tiba dia tak gerak jadi overthinking sangat. Tadi lepas maghrib dia mula gerak sikit saya mula rasa lega. Thank you sis.