24 weeks pregnant baby kurang gerak

Salam hi mommies nak tanya perlu ke saya risau sebab tiba tiba baby saya kurang gerak hari ni. Selalunya dia gerak active je. Saya tanya sebab saya tahu kita akan mula kira baby kick dari 28 weeks kan. Kalau 24 weeks ni perlu ke saya risau? Jawab baik baik ye sebab saya betul curious #firstbaby #pleasehelp

15 Balas

Space masih ada lg wktu 24w normal klau ad mse rse kick atau tk. Upah mkn bnde manis. Active blk tu. Sy selalu buat mcm tu mnjang kena upah.

kalau mmg awak selalu rasa baby aktif dan tetiba hari awak rasa tak aktif. awak boleh g scan di swasta. kalau gov mmg xkan dilayan.

12mo ago

Ye betul tadi satu hari saya tak rasa dia gerak. Saya tak ada la active sangat hari ni and selalunya kalau dia gerak tu memang obvious. Cuma tadi alhamdulillah lepas maghrib dia gerak sikit sikit saya rasa lega sikit at least dia gerak.

Space masih ada lg wktu 24w normal klau ad mse rse kick atau tk. Upah mkn bnde manis. Active blk tu. Sy selalu buat mcm tu mnjang kena upah.

12mo ago

Hehe comel kena upah selalu. Tadi saya memang dah upah makan manis juga tapi dia still tak gerak tu yang tambah risau tu. Tapi alhamdulillah lepas maghrib tadi dia mula gerak sikit saya lega.

Sama lah awk..sy Pon pelik..slalu aktif tp Hari nie sy tk Rasa gerakan LG..24 week jgk

12mo ago

Eh ramai pulak sama usia kandungan and ada masalah sama. Saya memang tahu baby active. Setiap jam tu mesti ada at least satu gerakkan walaupun saya masih 24 minggu. Risau la saya kalau tak gerak. Tapi alhamdulillah lepas maghrib tadi dia gerak sikit lega saya.

kalau risau pergi cek kt swasta