Pengganti Iron

Salam Mommies. Nak share ubat best ni ? Hb sy low. Tapi tkleh telan iron yg clinic bagi. Makan obimin je. Tpi klu makan iron kena gatal2 plk. Iron tu klu sy makan confirm muntah? Doctor suggestkan beli maltofer ni. Alhamdulillah sedap pun sedap. Chewable pulak tu. Rasa chocolate ? Baby pun makin laju kickin ?? Mana mommies yg tkleh telan iron tu try lah ni. InShaaAllah Harga sy beli dlm RM25. Klu kt my pharmacy mahal sikit dlm 30 lebih gitu. Semoga bermanfaat ?

Pengganti Iron
9 Balas

sepjg pregnant ni xpenah makn folid acid masud 3bulan pegi swasta dy bagi obimin je dy bagi sample susu 2pack sy jenis xminum susu then dkat 4bulan sy beli tablet calcium iron ni untuk hb low ke? sy xthu sgt sy pun mkn ibimin yg doc bagidgn tablet calcium beli kat farmasi mohon bagi penjelasan 😊tq

Sy klinik dah bg makan zincofer sampai 2 bijik sehari. Kalau sy nk tambah makan maltofer ni boleh ke? Asyik low je

4y ago

Cuba gulsan sis.sjk sy amal gulsan sy pom da xde mslh hb low

Saya beli, tapi tak makan² sbb hb Sye okey je 13.5 ..so maltofer tu x digunakan Smpai skrg..haha

4y ago

Waw cantik tu hb awak 👍

Sy pun try ubat ni.rasa sedap sikit..hb naik jdi 11.1.sblum ni asyik low je.

saya pon baru2 makan ni, alhamdulillah hb naik. saya beli dkt farmasi rm 35

Saya pon mkn ni dh 2bln.. Alhamdulillah hb maintain 13 & 12.9

Saya pun mkn yg nie gak kat sini lg mahal harga dia

Sis beli dkt mna.. Murah nye

Sedap2