Maltofer bayi + susu

Salam mommies. Anak saya hb low . Lahir pramtang. Skrng dah 4 bulan cuma kena consume iron saja . Bila dah mkin besar ni anak saya tk suka telan iron kalau bagi direct ke mulut. Suka muntah balik. Dapat telan pun sikkt saja. Ada cara lain tak mommies? Saya nk campur dgn susu. Tp saya la risau kurang keberkesanan. Jenis iron dia makan ialah maltofer . Ada boleh beri pendapat tak mommies?#bantujawab #ingintahu #bayipramatang #hblow

1 Balas

3mo ago

Bagaimana penyerapan zat besi pula? Saya ada tnya doc online pun ckp bnda yg sama. Cmpur maltofer dgn susu. Skrng saya campur dgn susu ibu/formula