GDM

Salam mommies.. Kandungan sy bru 9w.. Tp dh detect gdm.. Dh buat bsp..doc nak sy suntik insulin..tp sy mtk repeat bsp... Ade tips tak sy xnk suntik insulin?

2 Balas

Sy pn gdm..kne mrh plak tu dgn dokter.. Tp dr. bg 2mggu tgk bsp trun ke x.. Klau x.. Proceed insulin.. Diet pemakanan.. Trun jgk.. Nseb xkena insulin.

4y ago

Brpe bacaan sis? Tinggi sgt ke sis

sy dulu pun dgm . doktor suruh insulin. tapi sy mintak diet dulu. bsp pun makin cantik. masa minum air gula tu je tinggi mendadak.

4y ago

kalau confirm kencing manis x payah repeat air gula. doktor pntau dr bsp saja.xde diet sis. mkn mcm biasa. cuma kurangkn manis. kalau nk mkb pun ambik sikit je buat hilang mengidam. air barli tanpa gula,epal hijau,bendi boleh turunkan kadar gula . sy amalkan tu bsp 5 ke bwh. air masak minum byk ye