GDM on meds

Salam mommies. Sy dah masuk 3minggu buat bsp and now on meds. Bacaan puasa always lebih 5.4 even sy dah makan ikut diet + metformin. Tp bsp after meal semua normal. Ada yg pernah masalah macam ni? Macam mana nak buat sy takut jadi masalah lain atau kena cucuk insulin

1 Balas

tak boleh nak buat apa awak, kalau da diet pun still tak turun sebab tu semua pembawakkan🥲 saya before ni preggy diet la macam mana pun tak makan manis kurang makan nasi pun tetap sama still hujung hujung nak bersalin tu kena insulin. takpa just enjoy your journey, kuat kan semangat ♥️

5mo ago

Thank you sis lega dengar bila its validated. Sedih kadang p kk 3 minggu dah buat bsp ni Dr garang tanya2 banyak kali sy makan apa dia ingat sy tipu kot. Sy ni rasa cam kebuluq dah badan asyik masuk angın sbb makan sikit tp reading puasa asyik spike. Dr takkan la tak nampak pattern tu. Siang 3 kali reading semua okay puasa je tak dah mmg tak makan nak cakap apa. 😢😭😭 sorry ya sy tga koyak sbb baru habis appointment hari ni