Hi sy pgnnt 31w skrg sngkut gdm tngh mkan ubat kencing manis tp bsp ttp tnggi sngt² 6 7 11 12

Doc ad ckp nk start insulin ,sakit tak? Ada kena mcm sy tak? Takutt .dah tak mnum mnis skrg ni tp ttp tnggi jugak result bsp #seriusnanya

2 Balas

sy pn gdm on ubt , selalu sangkut wktu pg tp skrg alhmdulillah dh bole kawal . tips sy kne bhnti mkn sblum kol 6ptg . sehari 3x mkn nasi sgnggam sahaja . mlm mkn buah ke , spotong then tido awal . byk kn minuk air masak . minum air lemon tnpe gula . jgn minum bnda manis² dh .

tak sakit sis. jarum insulin tu teramatlah kecil