GDM 7point Bsp

siapa sini ibu² 7point..sy dh on metphomine 1g.akan ditukar ke insulin..blh share x..sakit x pkai insulin..risau n takut n cucuk sndri🥺

3 Balas

Nanti masa dah beranak kerap susukan anak sbb anak pun nurse akan check gdm level, kena atas dari 4.2, dlm sejam seblum masa diorg dtg check, susukan anak sekenyang yg boleh, kalau drop bacaan dari 4.2 boleh kena tahan

betul kan mindset cucuk insulin xsakit mana pun .. sy cucuk insulin start 29w setiap mlm smpai bersalin, awal² mmg rse takut, sakit.. lama2 dh lali rse tu ..

saya pun sangkut GDM on insulin start 15 minggu awal2 je akan membiru lama2 , x de lagi sakit dan lebam