zincofer

Tadi sy telan zincofer, tak lama lepas tu sy muntah. Muntah warna merah mcm darah. Adakah itu darah atau kapsul zincofer?

11 Balas

Saya dulu mmg xleh bla dgn zincofer ni.. Kene mkn sblm tido dgn air oren.. Btw skrg dh xyah dgn air oren da sebab t pedih perut.. Skrg dh leh telan dgn air kosong je bile dh masuk 3rd trimester

Merah tu sebab zincofer. Try makan zincofer tu dgn jus oren atau air Sunquick ke. Saya makan zincofer pastu kemam vitamin C.

Sama la.. sy xngam makan zincofer..lpas makan msti muntah..sy tukar new obimin.. lpastu okay

Sy ada muntah jgk lps makan zincofer.. Warna merah.. Bau pon x sedap. Rasanya mmg zincofer..

4y ago

Aah doc cakap mmg zincofer

Ubat tu ramai yg buat xleh nak telan terus muntah sy pon mmg xleh lgsg amek ubat tu huhu

1y ago

hi sis, nak tanya. masa tukar obimin tu kena tunggu next appointment ke? sbb saya baru first time try zincofer tadi dah muntah2. nak tunggu next appointment lambat lagi😅

Hi awak, saya baru jadi benda sama muntah darah. Takut tengok. Dr awak cakap apaa?

4y ago

Dr ckp mmg zincofer. Doc tukar ubat lain. Doc bg new obimin alhamdulillah okay, takde muntah lepas telan obimin.

Zincofer kot. Taktau kn sbb tak tgk. Tp kalau merah, maybe zincofer.

Mmg warna zincofer tu. Saya pun mcm tu. Cuma bukan merah pekat la

saya pun xboleh telan ..bru makan sekali trus pening muntah 😂

4y ago

sye doc suh makan ubt yg itam tu 2biji ..

Cuba minta nurse tukar obimin. Xde bau sgt..