Muntah makan zincofer

Hai semua.....selain zincofer, ape lagi ya ? Bleh suggest x ? Sye nk beli... Sbb sye x boleh telan zincofer, muntah... #firstmom #seriusnanya #bantusharing #firstbaby

15 Balas

Ckp kt nurse xleh mkam zincofer nnti nurse refer doc. N skali lgi bgtau dktr mkan zincofer je muntah even da mnum dgn air msam pon same muntah jgak..nnti doc akan bg supplement baru. Mcm sy sblm dpt maltofer sy dpt iberet dlu..pon sama sy xleh telan iberet. Then next check up sy bgtau nurse n doc skali lgi sy xleh mkan u at iberet..baru doc tukar kpda maltofer. ☺️ Maltofer ni dia pnya kndungan zinc dia kurng so slalu nya mcm last choice la klau kite xleh telan yg lain² tu. 😂😂 klau kt tmpt sy la. Tmpt lain sy xpasti. 😁

7mo ago

ok la klau mcm tu..nnti prgi frmasi tnya org dkt farmasi tu mna yg elok utk naik kan hb. ☺️

saya dulu smue telan..tpy x mau..last2 MSE 7 bulan tu misi mrah.. Sbb kurang darah..Klau x naik jugak Dy msokk ubat dlm darah.. last2 telan iberet ngn air orange Sunquick bancuh tanpa gula buat pekat sikit Bru okey sikit..naik la jugkk dri 9 ke 13🤣

Sy pun macam tu... doc suggest maltofer... tp maltofer ada 2 jenis... ambik yg ada folid asid... mmg smpai bersalin xpernh ambik ubat yg klinik bg.. jadi kena keluar duit sikit la beli dr farmasi... sbb tu je yg boleh telan..

Saya makan zincofer dengan sunquick suam tanpa gula dr awal pregnat memang xmuntah tapi macam kena tukar brand lain sbb hb makin drop jer. Xtahu salah ubat ke atau cara pemakanan saya yg xbetul🥲

7mo ago

sye mmg xleh telan... okey sekejap je.. pastu pening kepala n muntah

maltofer macam.makan gula2 🤣 mmg waktu last2 tu doc suggest maltofer je sbb zinc mmg bau besi muntah pun merah hahah

7mo ago

betul.... muntah pn merah... x suke rasa mse muntah tu... buat bertambah loya

boleh cuba iberet, obimin pluz, 4serangkai atau maltofer. maltofer paling sedap. boleh kemam je. rasa coklat

7mo ago

nk try maltofer jela... hehehe dh bgtau kat nurse nk tukar ubat... die ckp bleh je... nk beli kt farmasi pn bleh

Maltofer. Rasa dia mcm coklat tpi klau yg ambil 2 biji ada pahit sikit2 lh dan lain mcm rasa dia.

Beli maltofer dkt farmasi. Sbb biasa kk dorang jarang provide ubat mahal2 ni 😅

ikut saranan doktor tu hari,klu rsa nak muntah mkan zincofer try mnum dengan jus oren..

7mo ago

dh... sye mmg telan dgn jus oren... tp muntah jgk

sy makan supplemen blackmores pregnant pink tu alhamdulillah hb ok