Loya & muntah

Zincofer ohh zincofer , tak lalu haihh nak telan . Bila telan 20 minit lepastu muntah . Ade tips tak bg tak muntah ??

1 Balas

Makan sebelum tidur. Lepas makan ubat, terus ready nak tidur. Atau makan ubat dengan oren sunquick tanpa gula. Kalau tak tahan jugak, mintak nurse tukar ubat.

5y ago

Sama sis. Saya tengah tidur pun terjaga untuk muntah masa makan zincofer ni. Saya perasan hb saya naik bila saya blend oat+kurma+susu segar. Atau makan daging dan minum pati delima gulsan tu. Sis try la. Tadi saya appointment bulanan dengan kk, hb naik jadi 13.1. Ni paling tinggi setakat ni la. Sekarang makan obimin juga tapi kekadang lupa makan hihi