Kos bersalin hospital swasta

Salam mommies. Boleh x sy nk tny mommies yg ada pengalaman, bila mommies bersalin kat hospital swasta, ada pakej2 maternity kan. Contoh klau pakej bersalin normal RM3000 la katakan, tp brp total actual cost yg mommies bayar kat kaunter? Boleh share x? Thanks mommies semua.

2 Balas

Suami plan smua hehe. Dr nasihat sya induced hri ahad tp suami plan utk msuk hri isnin 12am 3hb june sbb klu msuk on sunday mmg lg mahal. The next day 4hb pagi sya czer dan esoknya sya balik. Yg ni klu czer la.. klu normal sma juga mmg expect 5k lg2 tgk hri baby lahir.. klu masa bkrja okay.. klu weekend tu yg mahal 😅

Klu kat gleneagles mmg tdak lari mahu jga 5k. Mula2 tu dorg akn ckp 3k+ tp plus ubat2 hri2 dan msa2 jga dorg tgk. Klu bersalin wktu weekend lg mahal 🤣 Ada timing 😅 sya czer klu ikut btul cost akn smpai 7-8k. Tp sbb suami bijak 🤭 Dpt 6.8k sja hehe

5y ago

Apakah kebijaksanaan si ayah tu? 😬