Review bersalin ceaser hospital swasta

Boleh share pengalaman mommies yg bersalin c-section di hospital swasta.. Thank you.

2 Balas

Kelebihan private hospital, lepas bersalin memang diorang akan bagi mummy relax. Baby, nurse yang akan jaga kat nursery. Kalau nak susukan baby baru nurse hantar ke ward. Kalau tak pun, nurse akan bagi susu fm kat baby. Even sepanjang malam pun dapat tido lena 😃 dr pun kita boleh pilih nak dr perempuan. Yang paling penting sekali boleh ada peneman 24 jam. Tapiiii kalau sis plan nak husband ada dalam OT room sepanjang proses czer, sis kena survey dulu. Walaupun private, ada sesetengah hospital tak benarkan husband masuk OT room. Macam saya. 🥲

Sy bersalin di an-nur. Negatif: Mahal. 😂😂 positif: semua perempuan. boleh rehat lps bersalin, baby pn dihantar utk menyusu tp kalau tak larat nurse akan hntar ke nursery. luka czer pn dijaga baik kena plaster 2minggu so xperlu risau sgt n jahitan pn cantik. Lagi satu, doc sy sentiasa tnya saya nk ubat ke tak? Nk tukar hospital ke tak? (Kalau rs mahal sgt) atau nk smbung check up kk atau tak. Sbb pihak hosp tahu sy tak guna insurans (pakai duit sendiri). Tp suami sy yg nk byr jugak sbb dia nk sy selesa.

6mo ago

berapa total cost semua puan? sy elective czer