Pakej bersalin hospital swasta

Salam mommies. Boleh x sy nk tny mommies yg ada pengalaman, bila mommies bersalin kat hospital swasta, ada pakej2 maternity kan. Harga tu net ke atau ada additional caj lg? Contoh klau pakej bersalin normal RM3000 la katakan, total sbnr yg mommies bayar kat kaunter brp? Boleh share x? Thanks mommies semua.

2 Balas

tu bergantung pada prosedur yg dibuat, yang tu package minimum beranak normal. kena tambah kalau guna vacuum/forcep atau czer lagi banyak kena tambah. kalau rasa x nak bayar sekaligus sebenarnya sepanjang pregnancy kita buat check up tu bole bayar ansuran kat hospital tu (ikut hospital la) so bila da bersalin tu tak ada lah yang bayar selambak terus. jadi kalau nak bersalin hospital swasta, pilih yang mana dan cepat2 register murah sikit dan tak rasa sangat bayar banyak terus. saya package dalam 3k, byr lebih kurang 5k sebab vacuum plus upgrade bilik seorang.

Sy belum beranak lg. Tp yg sy tau kos dlm pakej tu bkn nett. Tu minimum kos. Akn ada plus plus. Cth klu kena vakum ke, epidural ke, bersalin mlm ke, keputihan ke, baby ada mslh ke. Tu sume additional caj.

4y ago

Ya selalunya msti ada.