Pregnancy Anak Pertama

Salam . minggu lepas sy ada pergi KK . UPT sy positif dan doktor cakap kandungan baru 4 minggu lebih . Cuma soalan sy kat sini , normal ka kalau sy tak alami morning sickness dan sy tak da spotting . Adakah embryo tak menjadi ? hujung bulan 2 ni baru doktor KK suruh pergi utk scan .

Pregnancy Anak Pertama
45 Balas

Sy tau sy preggy time kandungn dah msuk 2bulansetengah.. Dlm wktu 2 bulan setengah tu morning sicknesss dan seangkatan dgnnye langsong takde... Tapi lepas tau pregnent allahu... Smue tu terus ada😂.. Cakap dlm hati baik tak payah tau preggy.. Mmg perangai betol.. Untung sis tak merasa..

Tiap org lain sis,tiap kndungan pun lain. Ms kndungan sulg sy xde alahan xde spotting. No 2, alahan teruk 4w-20w,xde spotting, No 3 ,xde alahan,ade spotting. No 4 alahan slow n xde spotting. No 5 alahan 8w-25w xde spotting. Sulung n no 3 gugur bwh 12w

Maybe masih baru sis. Sy lepas 8 minggu br start alahan. Setiap org berbeza2. Ade yg awal2 dh kne alahan, ade yg tgh2 br kena. And ade yg langsung xde. Cuma just get ready mental and fizikal bila dh start morning sickness. 😁

5y ago

Tu la. Kalau xde mmg best. Hahaha

Adalah satu nikmat jika mengandung takde alahan.. Kalau mental tak kuat time alahan ni, memang hari2 boleh menangis dibuatnya. Apalagi kalau isi perut kosong tapi still nak muntah, peritnya Ya Allah.

Ada je yg tak alamai morning sickness. Macam sy alhamdulillah setakat ni takde kena. Suami je yg kena. Kalau spotting tu, better jangan la ada. Nanti lagi awk risau bila ade spotting or bleeding.

5y ago

Okay je sis selagi bila scan doc cakap okay. Sy pun takde spotting.

Normal my dear. Syukur sangat kalau takde alahan. Tapi still baru lagi. Just wait and see. Kalau takde alhamdulillah. Macam saya masuk week ke 8 baru start alaham

Normal tu, untung kalau tkde alahan, sy start 6 weeks tu memang smua makanan taknak masuk sampai skrg 8 weeks dah huhuhu bingung nak makan apa takut bby tk membesar

4y ago

Sama la.. Sy alahan.. Xleh makan apa.. Nk muntah ja.. Prot kosong n msuk angin.. Risau

Dye ats dri msing2,sy start 4 mngu alahan kuat..msok 12 minggu da hilang skit2..cume ni ad jgklh xbleh bau y bsuk2..tp xmcm dlu bau skit mntah skrg da kurg

Sy dari start pregnant xde alahan n spot. Syukur sekarang sedang menunggu kehadiran si kecil. Jangkaan due 22 feb ini😍😍

Sy langsung xde alahan...tp alahan sy berpindah ke suami...hehehe...kesian suami sy.,,asal berubah bulan je suami sy teruk.huhuhu....skg sy dah 37w...

5y ago

Xpe sis...kira alhamdulillah xkena alahan...sebab xde la penat sgt badan...apa2 pon enjoy je time pregnant ney...jgn buat kje berat2 ye sis..