Morning sickness

Salam korg.. Sy baru 4w 5d.. (pengiraan ikut last period) Check upt 3 kali positif.. Tp sy tkde rasa apa² morning sickness ke ape semua tkde.. Just period tk dtg.. Tu yg sy nk check upt.. Nk pergi scan awal lagi.. Mcm tertanya-tanya pregnant ke tak ni😔 Ada tk yg mcm ni..

2 Balas

Ikut badan sis. Saya haritu pun macam tu, masuk 6w pergi cek memang pregnant and dah nampak jantung. Then, minggu lepas masuk 7w baru alahan, makan nasi kalau dengan lauk mesti muntah. So makan nasi dengan sayur sayur je 😖

2y ago

Take care and stay safe sis 🥰 In shaa Allah okay semuanya

sabar sis. nanti ada tu alahan makin btambah weeks 🤣 teruskan makan folic acid & dah 8w ke atas baru boleh scan. kalau scan skrg mmg x nampak. bykkn bedrest tau. Baby first ke?

2y ago

Ya.. Bby first.. Thank you mommy 💕