Spotting 3 Minggu

Assalamualaikum mommy. Sy ada kemusykilan sedikit, mengikut kiraan dr kkia kandungan sy 12minggu hari ni, dalam masa yg sama sy ada pergi ke klinik pakar puan juga atas sebab sy mengalami spotting dr 3minggu lepas, kadang2 darah coklat kadang2 darah merah kadang2 on off spotting. Kali pertama sy pergi klinik doktor buat scan, masa tu doktor hanya nampak kantung dan janin dan doktor kata kandungan dlm 6minggu(masa tu 9minggu kalau ikut kiraan kkia), minggu depan nya sy datang lg ke klinik tu, doktor buat lg scan utk kali kedua, masa tu doktor dengar bunyi denyutan jantung baby, dalam masa yg sama sy masih spotting dan doktor kata spotting sy normal. Doktor ada juga bg sy ubat utk kuat rahim utk 2minggu. Ada tak mommy2 yg ada pengalaman mcm sy?

2 Balas

Sy spotting trus gugur.. doc kata spotting x normal utk ibu mgndg. Kalau doc tu kata normal mgkin ad kes yg sama trjdi. Spotting ni banyk faktor slh stu sbb uri ad d bwh..

4y ago

Doktor yg bgtw spotting sy tu normal doktor pakar, tp entahla sis, maybe dia pernah dpt kes yg mcm sy ni. Skrg ni sy dah masuk 4minggu spotting, semalam keluar darah, sy pergi emergency, doktor tu kata tu cuma darah beku maybe lebihan darah kotor period yg lepas2 tak habis keluar. Doktor ada buat scan jg, doktor still nampak denyutan jantung baby.

maaf saya nak tnya..sis ada scan bawah kah jg??

4y ago

Ohh sy tak scan sis, doktor ada cek guna kapas ke apa entah tu, pastu dia cek jln dia kata tutup lagi, darah2 yg keluar tu darah beku doktor kata, sebelum tu sy mmg ada keluar ketulan darah, tapi sekali tu je la yg sebelum2 tu mmg sikit2 kdg coklat kdg merah, tp doktor ada bgtw jg mmg ada risiko kalau spotting ni, hrp2 baby kita tak apa2 sis.