Demam kuning

Salam mamy2 semua... Ada x kes mcm sy anak dah 16hari masi g klinik sebab kuning x turun2 lahir 37weeks... Nurse bagitw kalau x turun kuning lagi hari ke21 akan di ambek darah banyak2... X tahan dah balik2 tgok anak kena cucuk jarum ambek drah 😭 da ikhtihar semua.. Kerap susu, susu kambing, mandi herba teh, berjemur, berak kerap tpi masi ada kuning. Adakah persekitaran rumah yg panas mempengaruhi anak. Mohon tips dan sokongan mama2 😭😭😭

16 Balas

Baby saya baru discharge kuning selepas hari ke 16 semalam. Saya stop bagi breastfeed and full fm. Rupanya susu saya yang buat kuning naik semula pada hari ke 4 lahir. Doctor pun agree. Alhamdulillah dari 14 ke 13.1 ke 13 ke 9 dan 4.1. Btw anak saya ada g6pd dan saya darah O.