Demam kuning

Salam mamy2 semua... Ada x kes mcm sy anak dah 16hari masi g klinik sebab kuning x turun2 lahir 37weeks... Nurse bagitw kalau x turun kuning lagi hari ke21 akan di ambek darah banyak2... X tahan dah balik2 tgok anak kena cucuk jarum ambek drah 😭 da ikhtihar semua.. Kerap susu, susu kambing, mandi herba teh, berjemur, berak kerap tpi masi ada kuning. Adakah persekitaran rumah yg panas mempengaruhi anak. Mohon tips dan sokongan mama2 😭😭😭

16 Balas

try beli sengkuang cina ... potong isi kecik2 .. pastu tekan2 sampai kluar air dye ... bagi baby minum ... jgan banyak ... 2 titik pon cukup .. InshaAllah kuning turun ...

2y ago

maaf shazz ... bukan minum air sengkuang tu banyak macam minum susu tu ... hanyan2 titik sahaja ... bukan separuh botol ... kalau separuh botol ... itu makan bahaya namanya ... kita ikhtiar mana yg ok ... kalau air sengkuang cina tu boleh merawat , ape salahnya kan ? 😊 biras sy pon amalkan bnda yg sama ... alhamdulillah kuning baby dye turun dgan cepat ...