pregnant jarak dekat

Salam maaf nk tye spe y mgdung jarak dkt Ank ke2 bru sthun sebulan bby bru 6 weeks n xready pon bdn mental fizikl utk baby bru... Due 26.6 Risiko dia n nk bslin tu msih seram lg..sebb ank kdue koyak bnyk bslin sdri xsmpt msok lr Bby 4.2kg 1- nk kate smgt 2- dpt bg pdpt 3 -❤y dpt mmbntu hati y gundah gulana ni..?

16 Balas

Sya pun pena juga sis...mengandung jark dekat...first ank .dulu sya mengdung bru 6 bulan umur dia..x sngka pulak berisi time ank umur 6bulan..tpi kena terima kan rezeki allah.memg la sakit tu masi ada time berank pertama..tp suda kehendak nya nak bg baby lgi...sekali lahir betul2 yg abg tu umur setahun...jgn la nak runcing pasal pendapatn ka..tu rezeki allah..ank ni pun rzeki..tpi kena bincng baik2 dgn suami..sbb dia yg buat kan 😅. .kalu soal sakit berank tu biasa la kita kn ppuan suda lumrah...jgn rsau la.skrg ank sy pun dua2 da besar pnjang..sekolah pun sma2 mndi sma2 mkn sma2 main2 sma ..comel apa..mcm kita dapt kembar je...😂. Dont wory ..berdoa sja bnyak2

1, Rezeki Allah Bagi. 2, Jaga pemakanan, jangan lasak2, minta nasihat doktor O&G. 3, Allah tidak akan uji hamba-NYA diluar kemampuan hamba-NYA. Awak kuat sebab tuh Allah bagi. 4, Selalu fikir yg positif, jangan dengar cakap2 orang. 5, Bila resah atau rasa takut, letak tangan kat dada sambil baca"La haula wa la quwwata illa billah(Tiada daya dan tiada kekuatan kecuali dengan pertolongan Allah semata-mata) 6, Masa akan datang cuba bincang dengan suami untuk 'Merancang Keluarga'

5y ago

Trime ksh sis..❤❤😭😭😭

Semoga sis kuat dan tabah ya.. mesti rezeki sis bertambah slpas ini. Saya ini yang susah lekat.. berdoa sangat semoga setiap tahun mengandung (nak family besar).. moha jga Tuhan makbulkan.. Amen.. Tuhan tahu sis mampu sbb tu Tuhan beri lagi. Tahniah ya sis.. anggap rezeki Tuhan beri tu da hikmahnya. 🥰 #hug

Hamil jarak dekat bukanlah suatu penghinaan.. ia satu kemuliaan bg wanita.. selagi ada rahim, selagi itulah kita boleh mengandung. mmg kita sudah merancang, tapi bukan kita yg menentukan qada' dan qadar.. mohonlah dari Allah agar kita dikeluarkan dari segala kesulitan..

Doa di permudahkan semua.. sy pun mcm tu juga.. 1st tu czer bkn bersalin normal.. tp rezeki Allah nk bg... In syaa Allah ada rezeki baby sis yg kedua ni... semoga semuanya berjalan dgn baik...

saya skrg pun jarak dekat. .pregnant yg kdua ni masa yg sulung 11bulan. .insyaAllah kita kuat.mgkn ada hkmah di dpan nnti Allah bg kt kita anak jarak dekat2.jgn down ye sis

doa yang baik baik selalu. allah tahu mommy boleh. dan setiap anak bawa rezeki masing masing. moga sentiasa dipermudah yaaa mommy 😍

insyaALLAH .. semua nya akan baik2.. Kuatkan semangat ye sis.. Allah nk bagi rezeki lebih ..

Doa yang baik² Semoga dipermudahkan segala urusan.

Doa yg baik2 sis.. InsyaAllah semuanya baik2 sja..