kembung

Salam. Kandungan saya 8 minggu. Setiap hari mesti rasa kembung perut dan perut asyik berbunyi lapar. Bila makan nasi mesti muntah. Normal ke?

17 Balas

Sy tak muntah.. tp mmg kembung perut n sentiasa lapar.. 2 hari lepas stat muntah lepas makan folic acid.. sblum2 ni ok saje.. hari ni hari ke3, sy dh tak makan folic acid tu.. perut dh tak kembung, selera pn kembali normal.. skrg tgh fikir utk tukar brand folic acid 😅

Sama la first trimester asyik lapar je 😂 lambat makan pedih ulu hati sampai loya . tengah malam mesti terbangun sendiri sebab lapar . Berat pun naik mendadak 😂 sekarang second trimester kurang sikit kuat makan 😂

4y ago

sama la macam saya.. lapar je.. tapi bila makan sikit pun dah kenyang..

Baru2 mmg mcm ni..akak smp 4 bulan..even skrg dah 34w pun masih ada kembung jugak sesekali.jgn lambat mkn nti perut kosong lagi senang masuk angin

Saya pon sama awal preggy dulu, lepastu hilang skjap nie dah 18 weeks pedih ulu hati plak. Pki minyak yuyi smpai dah tak rasa panas dah. Hehe

Normal je banyak angin diawal pregnant..sy dulu sblum mkn nasi, sy mkn buah tembikai dulu..xla terasa angin sgt

Saya pun mcm tu awal pagi kalau bangun perut dh kriok kriok lapar pastu tk boleh mkn lebih mesti nk muntah

Saya pun sama...bertabahlah wahai mummy ummi ibu emak sekalian ye...😍

Masa trimster ptama sy pun rasa mcm tu.. dr ckp sbb hormon.. 😅

Sy skrg mcm tu ...skrg 7w...mmg x puasa sbb asyik lapa je

Mkn biskut dulu yg jacobs tu. Baru mkn nasi. Try mcm tu.