Kembung perut

Salam semua. Nak tanya, normal ke baru 4 bulan, rasa perut ni kembung je. Lagi2 bila lepas makan. Rasa full sangat perut. Rasa nak muntah tapi tak muntah. Rasa tak selesa sangat. #firstmom

4 Balas

saya pon mcm ni. padahal makan takde lah byk sgt. tapi kenyang dia mcm makan buffet. sampai rasa nak muntah, tapi x muntah. kena exercise or jalan sikit lepas makan. baru ok.

Saya rasa macam ni ,jadi saya try lepas makan tu untuk jalan atau berdiri lebih kurang 10 minit untuk bagi makanan cepat turun. Adalah kurang senak cikit

Saya rasa normal. Sbb saya pun masa pregnant sebelum ni mcm tu

Saya rasa normal sbb Saya pun tengah melaluinya