kembung perut

Assalamualikum dan hai semua. Kandungan saya 8 minggu anak pertama setiap hari mesti rasa kembung perut dan asyik berbunyi lapar. Walaupun sudah makan. Normal ka? Ada tips macam mana nak hilangkan kembung perut?

5 Balas

Normal utk trisemester pertama, saya juga menghadapi kembung perut, saya cuba elakkan makan makanan yang boleh menyebabkan kembung @ angin dan juga makan setiap 1 jam, makan sedikit tapi kerap... Sentiasa ada stok makanan utk dmakan

Betul...awal masa first trimister sy pon sy rasa mcm ni.... Hehe... Smpai ambil gaviscon... Tp sy x ambil selalu sgt gaviscon...bila x tahan kembung perut baru sy ambil...

Sama lah saya . Tapi bila check satuline . Tapi bila tanye kawan kawan semua cakap itu tanda tanda mengandung .

sy nak mkn rase mual je.dh mkn msti rase x knyg plk😅

5y ago

Saya buat msa ni mmng xdk rsa mual lgi.. Lngsung xsk tnda2 morning sickness.. Mkan lalu tpi tu la sllu kmbung perut..

Samalah Puan. Saya pun mencari tips.