Perut mcm berangin kembung

Hi. Bantu saya. Mcm mana nk hilangkan rasa perut kembung ketika hamil (6w4d) ? Jadi nak kentut je. Kdg2 jdi sembelit sbb sy biasanya lancar bila nk membuang. Perut tak rasa lapar, bila makan nasi mesti sikit je sbb x rasa nk makan, tp nti perut masuk angin. Boleh bantu saya bagi tips utk mengatasinya?

2 Balas

doktor sy pesan rajin2 pakai stokin kalau rumah tu simen sejuk2 lagi senang masuk angin. tidur aircond pun boleh buat bisa2. banyakkan minum air suam sebab lancarkan penghadaman kita. jus pun ok tapi kerapkan jugak minum air masak ye. makan sikit2 tapi kerap. jangan byk chance angin masuk perut. :)

minum air suam selepas bgn tido..sblm mkn pun.mkn epal hijau

3w ago

Terima kasih ☺️