Setiap malam rasa perut kembung & lapar

Ada tak mommies yang ada experience mcm saya rasa skrg ni now dah 7weeks , bila lapar mlm makan rasa nak muntah . Bila tak makan perut rasa kembung manjang . Ada ke mommies2 mcm saya rasa skrg . #bantujawab #bantusharing

9 Balas

Sama la..so sy buat a few test..bila sy makan berat mlm let say nasi or me, in shaa Allah mlm nnt xlapar or terjaga n menyebabkan mual/muntah..kalo sy xambil mknn berat cth cover dgn roti je, sy akan jd lapar n xkenyang lansung wlpn da makan roti td..so menyebabkan mual/muntah..so conclusion sy, sy makan malam tu makan berat terus.kita mmg mcm dah xnk makan tp kena makan sbb perut akan pedih/lapar je😅

4mo ago

Hahaa kann

Dinner, lebihkan sumber serat sayur dan protein. Insya Allah tak lapar. Elakkan makan manis dan tinggi karbohidrat. Banyak makan manis dan banyak karbohidrat antara punca lapar lagi.

saya makan small meals throughout the day, really helps! makan sikit2 tapi kerap. sepiring kecik tu je mampu telan. kalau ikutkan lapar, setalam rasa nak bahan tapi apakan daya 🤢

4mo ago

Mcm saya mmg nasi makan sesenduk je boleh . Kalau bnyk2 mmg keluar balik pastu mula perut rasa penuh tu yg tak best rasa 😭

saya sepanjang masa mcm ni sis bkn mlm je. nasi kurgkn bru saya tk muntah. cuma tu lah kdg kebulur nasi, mkn juga bnyk . lpstu hdplah muntah2 tu🤣

4mo ago

Hahahaha sama lah sis nak taknak kena sumbat nasi kasi kenyang juga 🤣

sy pun sedang mengalaminya utk 2nd pregnancy ni. bersama lah kita menghadapnya mommy 😂

4mo ago

Saya 3rd pregnancy before ni tak rasa mcm ni . Kalini dia lain mcm sikit lah 🤣

Ye sy pun asyik senak n kembung kadang tu nk nafas mcm xlps mcm tu

Saya pun sama cuma lmbat mkan badan menggigil & jantung jd laju

4mo ago

Saya tak kalau lmbt makan terus naik kepala pening terus mmg kena makan awal juga

sama saya...tpi tekak boleh tahan cerewet 🤭

4mo ago

Hahaha betul lah tu sama dgn tekak kita ni . Lain mcm kalini dia punya makanan yg boleh masuk 🤣

sama lah 😂