3rd Trimester HB Low

Salam / Hi ibu2 semua.. sy skrg dh 34week. Tp hb semakin rendah... Skrg pun sy dh ambk maltofer 3bj sehari tp tetap xnaik.. ibu2 ade tips x untuk naikkan hb...

10 Balas

Sy amalkan pemakanan sihat je. Hari tu pun hb sy drop sampai doc dah plan nak masuk cosmofer kalau drop lagi next appointment. Nasib baik cek baru ni hb dah naik balik. Sy banyak mkn sayur hijau, buah2 yg tinggi iron mcm jambu batu dan delima, mkn lauk2 yg tinggi iron mcm ikan bilis, kerang dan cukupkan tido. Ubat mkn on time.