Hamil Tanpa Sedar

Salam ibu2 n bakal ibu semua.. Sy nk share ttg anak sy no 2..sy memang plan nk hamil lagi so sy aware dgn keadaan diri sy..tanda2 pregnant pn sy tau n mmg ada tp bila sy check upt je negative..mmg x period dah bberapa bulan n sy dah check upt berkali2..lastly sy pg klinik n doc tu mcm sindir sy.. Sy terasa hati n down n sy x check upt dah.. Tp org keliling asik ckp sy pregnant tp sy ignore je sbb sy da check mmg xde..sy senyap utk beberapa bln sy pn x sure.. Lastly sy rasa perut sy ni bergerak2..sy selalu perhatikn sbb nk make sure btol ke gerak or perasaan sy je..sbb x puas hati mak sy paksa sy pg scan n sy pergi dgn hati yg x nk terlalu berharap.. Tiba2 doc ckp haa tgk tu da bsr da bby girl ni.. Sy terkejut n rasa x percaya.. (Sbb doc yg sindir sy sebelum ni bg sy ubat utk turunkn darah period n sy mkn.. Nasib baik baby xde pape..) kndungan sy dah 6 bln baru sy sedar kewujudan die..sy pn x pasti apa yg terjadi.. Bila mengandung kali ke 3 ni sy x terus check upt.. Sy terus scan je..tkut jd hal yg sama ?.. Sekarang baby surprise sy dah pn 3 tahun n sgt2 manja.. Harap yg no 3 ni pn baik2 je dlm perut..jgn kuar awl sgt.. Huhu

12 Balas

Naluri ibu selalu nya kuat. Kawan saya dah 7 bulan baru sedar. Period dia mmg tak teratur siap makan ubat pelangsing sbb dia ingat badan dah gemuk. Rezeki dia baby lahir sihat sempurna dah 4 tahun pun skrg.