Contraction tapi tiada bukaan

Salam ibu² . Harini sy 38week . Sy alami contraction kuat dlm 30saat setiap 5minit . Dh pergi hospital tapi tiada bukaan misi suruh datang balik kalau keluar tanda😭 l😭 . Ibu2 ada pengalaman tak mcm ni? Mcm mana nk buka jalan dgn cepat ? Dh mcm2 cara sy buat tetap x buka jalan . Sakit yg teramat sampai menggigil badan😭

1 Balas

macam mna keadaan pn skrg. ikutkan kalau dh 5min sesekali tu sepatutnya dr wardedkan pn. bahaya kalau contraction kerap tpi bukaan tkde. ade buat ctg tk?