Keluar tanda

Semalam saya dah keluar tanda lendir campur darah, tapi bila pergi hospital doc suruh balik sbb takda bukaan lagi. Pagi ni keluar lagi, sekali dgn contraction. Tp contraction dlm 1/2 jam sekali baru dtg. Perlu ke saya pergi hospital terus? Minta pendapat rakan2 yg ada pengalaman mcm saya.

4 Balas

Sy pun dah keluar lendir campur darah. Pergi PAC, doctor check bukaan dah 2 cm & tengok dari CTG pun dah ada contraction 1:10 tapi sy tak rasa sakit. Perut just mengeras ja. 4 hari warded, bukaan x improve langsung biarpun selepas diseluk banyak kali utk tolong buka bukaan & exercise dalam wad. In the end doktor pakar decide nak induce ballon tp sy insisted nak balik rumah dan tunggu spontaneous pain since sy x ada masalah serius. Doktor setuju selepas check dari semua segi. Skrg dah 1 hari kat rumah. Mild contraction masih ada setiap 1/2 jam. Kalau dah rasa sakit sangat baru sy plan g hospital sbb x jauh sangat. Anak 1st, skrg 37w 5d. Sy suggest better sis pergi ja hospital utk check, maybe dah ada bukaan tu. Setiap ibu kan x sama. Semoga dipermudahkan ya.

Biasa kalau turun drh dia akan cek jln. Kalau xde cntrction dia suruh balik dlu. Tpi klau rumah dgn hospital jauh bleh je minta nk warded .. ikut pada dr lahh..

kalau hospital tu jauh, boleh je pegi balik. kalau hospital dkt, terpulang. nak pegi boleh, nak tgu kerap contraction pon boleh.

Waktu pergi hosp sebelum ni, doktor pesan apa kat puan?

1y ago

Baik pergi hospital puan.