Cepat buka jalan

Salam ibu2 semua.. sy skrg overdue 40w3d.. smlm perut kerap mengeras so dtg hospital check jln dh buka 1cm.. tapi smpai hari nie still 1cm.. sy dh buat mcm2 dh.. kuat jln, kerap mndi, squat.. mcm mna ea nk cepat buka jln? Skrg sy admit kat hospital..

2 Balas

sama mcm saya ni. sakit kontraksi 4 hari.. jalan 2cm.. sy bnyk jalan.. akhirnya leaking jalan masih tak bukak.. akhirnya doktor tolong.. doc masukkan muncung itik tu dan seluk dalam sikit.. rupanya ada darah beku.. lepas doc bersihkan darah beku tu terus jalan bukak 4cm. tolak labour room 4.30 am.. tak lama pun stgh jam je bukaan penuh 10cm.. mcm mana ya nak cakap.. mommy jgn stress2 tau.. bnykkan jalan sekitar wad tu.. moga Allah mudahkan urusan..

Please help me