39minggu tapi dah ada tanda darah

Nak tanya lah, pagi tadi sy keluar darah yg banyak. Dah pergi hospital, tapi doc suruh balik sbb jalan tak buka. Buat ctg n scan jantung baby okay, air ketuban pon okay. Cuma dia cakap takde contraction dekat ctg. so kena balik, doc kata sakit 5minit 5minit baru datang. Tapi dalam gambar tu, tak sampai 5minit. Sakitnya tu mencucuk ddekat bawah. Sy takde pengalaman, korang rasa macam mana?

39minggu tapi dah ada tanda darah
2 Balas

sekerap sejam sekali ni, bukaan mungkin dlm 3cm. boleh dh kalau nk g pac. jngan tunggu 5min, silap2 terberanak dlm keta. sebaiknya 15min bru pegi.

kalau rasa sakit pegi la hospital balik. ckp ade rasa contraction

1y ago

kalau kat ctg tkde contraction memang bukan la tu sis. sy kena covid patu mengeras setiap 2 mnit dtg smpai tk bole jalan. cek jalan tk buka. cek ctg memang contraction tp false contraction la. sy bru 36 mnggu 4 hari. rupanya air kencing kotor. doc on antibiotik da tkde contraction tu. dia dta sejam sekali 2 je. tu da kira tanda2 besalin