Batuk

Salam ibu2 comel smua.. sye mngandung 22 minggu mngalami batuk sangt truk.. leh x ibu2 dlm ni bg thu cara taw ubt yg bleh hlng kan batuk.. sye memng x lrat sngt gan batuk ni??

13 Balas

Sy br kena,ada pergi klinik jumpa doc,doc bg ubat batuk yg sesuai utk ibu preggy,tp manis skt, xsesuai sbb sy gdm.So so makan madu yg stick tu jer, xsempat habis pun 10 stick batuk dh makin okay dan boleh tido lena.Sy sll time malam mmg teruk batuk sampai terkencingla...cubala,mn tau rasi dgn sis😊

4y ago

Tu la yg sye alami skng.. batok smpai terkencin😊.. nk tido mlm pun susah

Banyakkan minum air. Segera ke klinik kalau berlarutan. Macam saya, masa pregnant ada kena batuk kejap. Saya amalkan air halia madu suam. https://my.theasianparent.com/air-halia-untuk-ibu-mengandung

Macam sy batuk tiba2 datang time nak tido. Sy telan pati delima gulsan, kurang laa sikit. Ada yg suggest telan madu. Pun boleh jugak tu. Yg penting banyakkan minum air.

4y ago

Sbb masam eh? Setakat ni sy minum alhamdulillah okay. Kena try and error jugak sis.

sye batuk selsema, mkn gula gula hack je dgn mamariam alhamdulillah reda sikit

Try makan madu. Selawat & doa disembuhkan dr segala penyakit. In sya Allah

Minum air byk.. Dan minum air lemon suam.. InsyaAllah..

Minum air banyak.. tu saje yg safe way to prevent batuk

Refer pakar..ad ubat batuk khas untuk ibu mengandung

Try minum madu sis. Sbb saya pun batuk jugak

kalau batuk melebihi 2 minggu jumpa doc.