Batuk d’trimister 3

Hi ibu2, nak tnya bahaya x kalau batuk d trimister ke3 ni. Dha minum ubat dc bg tp still batuk jugak, smpai xlena tido dan sakit perut sbbkan batuk. Bahaya ke utk baby dlm kdungan, ada ibu2 yg ada pnglman x

2 Balas

Saya baru baik batuk.batuk yg xberkahak.Dekat seminggu lebih nk hilang.Alhamdulillah makan ubat batuk dgn minum air suam lps bgn tido lps tu pecah kahak nya setiap kali batuk kalau ada kahak mesti gagahkan diri bangun.Sekarang alhamdulillah dah pulih.Batuk saya sama sama mcm awak.Xde effect dkt bby cuma kita lah yang penat n mengah nurse cakap xde apa.🤗

sama laa.. sy pun trimester 3 skrg batuk xhenti walaupun dh mnum ubat batuk. Mlam terjaga sbb batuk, perut pun sakit dan krem sbb batuk. kdg risau dgn baby kat dlm perut kan..