BUKU PINKkk

Salam ibu, kalau ade sjrah gugur dan hamil semula.. Perlukah buka bukupink seawalnye lpas tahu +ve..?? Spe ad pnglmn blh shre.. tq #4weeks

11 Balas

Sy pun pernah miscarriage sebelum ni. Lepas pregnant balik tu sy pergi scan di klinik swasta dulu untuk confirm. Masa tu 8w and Dah ada heartbeat, kantung and fetal pole nampak. Minggu yg sama pegi kk nak buka buku, nurse cakap kena buat appointment tak boleh walk-in. Last2 dpt tarikh appointment at 12w. Risau juga tapi sementara tggu appointment tu jaga lah diri, jaga makan in sha Allah takde pape. Semoga dipermudahkan urusan ☺️

1y ago

Amiin ya mujib...harap sngt pregnant kalini baik slmt smuanye...amiin.. sulung 5y dh skrg.. ttc start tahun lepas, tp brtahan 5week sje.. trime ksih shre awk... nti sye cuba call kk dlu...

Yg ada sejarah keguguran disarankan buka buku awal, or dapatkan tarikh appointment klinik berhampiran, nanti misi tahu pernah ada sejarah.. Insha'Allah dorg suh buka awl, supaya dorg dpt monitor.. Tapi mungkin ikut kwsan kot, tempat sy nie.. Dorg memang take care Sgt ibu mengandung.. If x pernah keguguran, dlm 10w buka buku

buka buku pink awal sikit nanti bagitahu jee awak pernah keguguran. nanti dia akan bagi awak ubat kuat rahim. lagi satu awak kena jaga makan betul ii tauu jgn makan benda bercuka macam asam/jeruk,jgn buat kerja berat ii and jgn terlalu stress. sy doakan urusan awk dipermudahkan tuhan amin❤️

1y ago

elakkn yee sis lagi ii trimester pertama nii.kalau nk rasa ii pon pastikan jgn makan asam time perut kosong.

saya pernah gugur sebelum ni, lepas tahu pregnant saya tunggu 8 minggu pergi scan swasta confirmkan ada baby heartbeat baru saya call kk untuk booking buka buku pink. kita kena banyakkan bedrest jaga mkn jgn stress santai² je InshaAllah takde ape, skrg sy 22week 😊

1y ago

lps tau pregnant blik tu.. mkn x ubt kuat rahim..??

Pengalaman sy keguguran 3x, dekat tempat sy buka buku 11w . Cuma bgtau misi, nanti dia bagi no booking buat buku Ambik acid folic, rehat kat rumah. Tak drive, tak buat kerja berat

gugur first trimester jarang klinik buka buku awal. klau yg kerap sgt gugur tu tak sure la . utk yg pnah gugur trimester 2 memang doctor pesan suruh buka buku awal.

sy gugur pastu pregnant smula . kk sy tetap nk bkk 10w jgk walaupun ada history . tgk pada kk . apa apa call kk dlu ye.

1y ago

ok tq

buku pink 10w boleh buka. awal2 sangat takut nanti keguguran lagi, nauzubillahiminzalik. asalkan sebelum 12w

Sis nak tanya, sis sblum ni gugur berapa miggu? Lepas berapa lama lekat balik ya?

1y ago

gugur 5week.. lps 3bln lekat blik.. alhmdulillah

buka buku awal sis klau da prnh miscarriage,,nanti awal2 dr akan bagi ubat kuat rahim

1y ago

baik2. trime ksih...