kurang berat badan

salam ibu ibu, normal ke kandungan dah 16weeks tapi perut still nampak kecik? anak pertama btw. lagi satu berat badan saya 36kg je😔 ada tak tips gemukkan badan selain makan yang banyak. selera saya memang cukup tinggi dan berat masih taknak naik

3 Balas

saya pun underweight berat 34kg je dan 16weeks, perut mmg tak besar mcm org lain. ada yg kata normal kalau anak first ni perut kita kecil lagipun ibu pun kecil. banyakkan ambik sayur dan buah jugak. makan kekacang, susu boleh bantu naik berat badan jugak. naik slow2 pun takpe, mcm saya doc saran naik 500g setiap mggu. ikut saranan doc awak.

normal je, as long as bila checkup semua ok, ok lah tu. nanti 3rd trimester naik la berat bdn tu.

normal..saya dulu masa anak first berat 37kg je..masa nak bersalin berat 49kg 😂