Salam Ibu”

Tumpang tanya ibu”ada tak tips Tambah kan berat badan selera makan😌 Pregnant 23minggu sudah tapi berat badan tetap 44kg je😭 #ingintahu

12 Balas

takpe sis ... baby ok je kan? ke dktr @ nurse ada bgtau baby ada mslh apa², sy pun start mengandung sampai 24w ni berat hilang 12kg. Dktr /nurse kt ok je... asalkn baby ok. Yg penting sis jg pemakanan seimbang. Mkn kerap jgn sampai xmakan... sy sbb morning sickness makin teruk msk 4bln hr tu. Klu dktr/nurse xde kata apa, scan baby pn ok. enjoy je journey pregnancy... inshaaAllah doa yg baik² je.

Saya 20 weeks smpi urgent kne minum air gula nurse risau ade gdm sbb berat asal 48kg hujung 1st trimester smpi pertengahan 2nd trimester berat drop 42kg sbb morning sickness teruk hilang morning sickness naik 50kg punca nya makan nasi kentang bnde2 tinggi karbo

kalau berat baby okay takperlu risau berat tak naik sangat, berat baby pun max tak sampai 4kg, tambah placenta dan air ketuban pun maybe dlm 5kg. Jangan jd mcm sy, berat 45kg skrg dh 63kg.. nanti nk turunkan berat susah.. stretch mark pun byk

Sy sampai 30 minggu berat badan tak naik. Tp berat baby dlm rahim ok jer. Tanya kat doktor, doktor ckp asal berat baby dlm rahim ok, mksdnya ok la tu. Yg penting jaga pemakanan, makan makanan sihat dan seimbang, ok jer. Jgn stress2

klinik selalu bg vitc. tyakan skali ada x vitb. sbb vitb juga penting dan menyebabkan selera makan bertambah. soon naik lh berat badan insyaAllah. klau klinik xde kasi, cr lh sis kat farmasi ke atau suplement.

kalau sya trimester pertama kurang berat badan.masuk trimester kedua, walaupun tak ada selera kena juga makan.takut baby tak cukup timbang

asal scan baby ok je https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group kehamilan 2023 💟

sme lh kiter...berat lngsung xnaik...booking 63kg...skng dh 20w...pn ttap 63kg

Banyakan makan cheese , telur ,chicken breast, susu,

Salam. Cuba minum susu dan makan makanan seperti kentang

2y ago

Klau mau tau susu apa sis😄