naik berat badan

Hai mommies... Sye dh masuk 4 bulan kandungan... Alahan dh kurang but still berat badan x naik2....selera makan dh mula ada tpi sye makan byk pon berat tkde perubahan... Boleh x mommies sarankan makanan terbaik utk ibu mengandung utk naikkan berat badan. ?

2 Balas

Samalah sis. 4bulan 2 minggu dah tp berat masih sama mcm awal buka buku hari tu. 1st pregnancy sy dulu mcm ni jgk. Masuk 5 bulan berat makin naik sebab selera makin bagus. Alhamdulillah

Banyakkan minum susu. Makan banyak kali dlm kuantiti yg sikit.