Sensitif Ke Aku? Stretch Mark Story

Salam. Harini mak mertua dtg rumah. Tiba2 mak mertua tanya perut ada stretch mark tak. Pastu saya pun terdiam lah. Mcm mana mak mertua boleh tahu pulak pasal stretch mark ni. Rupanya husband bukak cerita pada mak mertua. Tiba2 saya rasa sedih. Tu macam aib sy. Knp perlu cerita pd org lain. Sy yg sensitif ke ni? Hurmmm. Pastu mak mertua tanya la saya ada letak krim tak. Pastu saya jwb lah, memang saya sapu cream dan sapu minyak kelapa dara. Pastu mak mertua tanya ada mkn buah tak. Saya jwb lah makan. Pastu mak mertua tak puas hati juga. Dia kata mungkin aku kurang makan buah sbb tu ada stretch mark. Yela. Mungkin masa dia mengandung, tak pernah ada stretch mark. Thats why dia ckp tu mcm senang je. Saya memang setiap hari sapu sejak tau mengandung lagi. Tapi stretch mark tu tetap terjadi. ???? Ya allah. Sedihnya. Knp perlu cerita kat org lain ek. Dah hodoh sgt ke bdn kita ni ek... Ke aku yg sensitif sgt ni? Sy dah usaha dah. Memang tetap terjadi juga stretch mark tu. ??? Siapa ada pengalaman stretch mark ni. Hilang tak lepas bersalin? I feel so sad pulakkkkk. Ada tips tak...

73 Balas

Saya takde stretch mark kat perut. Tapi kat payudara dh start klua. Kat paha mmg melampau selulitnya. Nasib takde tegur yg bukan2. Lagi skrg dh masuk trimester ke3. Mmg malas + penat melampau. Sy abaikan je uma sepah. Masak pn ikut mood. Sy sllu sound je suami kalau dia ad tegur apa apa. Sy ckp " Ni la pengorbanan sy demi nak bg anak kat awk yg kita dh sme2 tggu 3 tahun. Jangan nk kata sy macam2. Kalau nak tgk cantik je mmg takyah ad anak"